Annons
Annons


Finaste vegetariska pajen!

Jag är inte överförtjust i pajer! Inte dessa som består mer av äggstanning än bra råvaror och fin smak. Men paj behöver inte vara så. Läs mer nedan om hur du får din paj att nå oanade höjder!


finaste-vegetariska-pajen

Bakar du mycket matpajer och behöver inspiration?
ett tips är att göra som ovan på bilden! Istället för att dränka grönsakerna i en äggstanning kan du skiva dina grönsaker så tunt du bara kan, gärna på en mandolin, och sen lägga de fint snurrat på toppen av din grundfyllning!
Både vackert och gott!

Annons

Antingen behåller du grönsakerna råa. Skär du de tunt, vänder upp med lite god olja, salt, peppar och någon ört, så behöver de inte tillagas i ugnen.
Då kan de läggas i ett förbakat pajskal med en obakad ostkräm i.
Funkar givetvis i en bakad ostpaj med, där gönsakerna får vara med i ugnen tillsammans med resterande fyllning.
Använd gärna vällagrade ostar såsom västerbotten, parmesan eller en pecorino.
Färgerna på grönsakerna dämpas något efter de har varit i ugnen, men smakar lika gott ändå!
På bilden ser du en obakad ostpaj med morot, zuccini, polkabeta. Ostkrämen består av lite yoghurt uppblandad med naturell färskost, riven parmesan, salt och peppar. Pajskalet är förbakat. Om du gör så här, så servera den direkt.

3 tips som tar din paj till oanade höjder!

  • Använd olika mjölsorter. Eller blanda upp lite av ditt vanliga vetemjöl med t.ex mandelmjöl eller chiamjöl?
  • Torkade kryddor i pajdegen sätter extra piff! Timjan passar fint till ost- och grönsakspajer. Oregano till tomatpajen. Lite malen svartpeppar höjer smaken på din dessertpaj med jordgubbar.
  • Alla matpajer behöver inte grundas på en mjölk- och äggstanning. Testa med färskost (använder nästan alltid jag), turkisk yoghurt. Eller skippa det animaliska och prova något från växtriket istället.

PUSS//Sandra
Bild: från min mobil

   Läs mer om
Kommentera


Annons

 


Laddar