Annons
Annons


Fryst key lime tårta – recept

Detta recept på fryst key lime tårta innehåller bara 4 ingredienser! Det är även ett enkelt och väldigt snabblagat recept. Och givetvis fantastiskt gott!


Fryst Key lime tårta

En enkel och lättlagad variant av den berömda key lime pajen, fast här i fryst form och på endast 4 ingredienser! Dock inte limes från Key West, men ack så god ändå!

14 bitar
tid:1 timme

Annons
fryst key lime tårta på endast 4 ingredienser. Enkelt och snabblagat recept!

fryst key lime tårta på endast 4 ingredienser. Enkelt och snabblagat recept!

12 st digestivekex + några till garnering
1 ½ dl limesaft, ca 5 limes + finrivet skal av alla 5 limes
2 burk kondenserad mjölk, totalt ca 800 ml
5 dl vispgrädde

Så här gör du fryst Key lime tårta:

  1. Tvätta limefrukten och riv skalet fint, använd ej det vita. Det är beskt. Pressa ur saften, du ska få ihop ca 1,5 dl saft.
  2. Rör ihop limeskal och saft med den kondenserade mjölken. Vispa grädden fluffig och vispa ner.
  3. Varva smeten med digestivekexen, 3 lager med 4 kex på varje lager i zick-zackmönster så de får plats, i en bakpapperklädd och avlång form, ca 10×20 cm i storlek på ca 2 liter.
  4. Ställ i frys minst 2 timmar.
  5. Låt stå i rumstemperatur 15-20 minuter innan servering och garnera gärna med några krossade digestivekex och ev mer limecest.

Mer recept: Klassisk Key lime paj 

Recept: Sandra Palmqvist
Foto: Christina Uhlin

 

   Läs mer om
Kommentera


Annons

 


Laddar