Annons
Annons


Godaste och enklaste efterrätten – recept!

I torsdag var det inflyttningsfest på nya Malmökontoret. Blev tillfrågad om jag ville göra en dessert. Och det ville jag såklart! 200 små glas med en len kräm på vit choklad och vanilj. Toppad med äppelmos, kavringssmulor och granatäpple. Nedan får du receptet!


godaste-och-enklaste-efterratten-recept

Vit chokladkräm med äppelmos och kavringssmulor

6 port

2 dl vispgrädde
200 g naturell färskost eller 2 dl creme fraiche
200 g vit choklad
½ tsk vaniljpulver

Äppelmos
2 äpplen
ca ½ dl ljust muscovadosocker
lite vatten

Annons

Kavringssmulor
2 skivor kavring
25 g smör
ca ½ tsk kardemumma
ca ½ tsk kanel
Ljus sirap

  1. Hacka chokladen fint.
  2. Värm på grädde och färskost. Dra av från värmen och rör ner choklad och vaniljpulver. Rör tills helt smält.
  3. Låt svalna och häll upp i glas/koppar. Ställ i kyl.
  4. Skär ner äpplena i mindre bitar. Koka ihop till mosig konsistens i en gryta med lite vatten och sockret.
  5. Mixa kavringen till smulor. Lägg i en ugnsfast form. Hyvla över smöret och ringla över lite sirap och strössla över kanel och kardemumma. Kör in det i varm ugn på 150°.
  6. Börja med 15 minuter. Ta ut, rör runt och smaka av. Kanske du vill ha mer sirap? Mer kanel eller kardemumma?
  7. Fortsätt så tills du är nöjd med sötman och kryddningen. Efter ca 40 minuter är de klara. Ta ut och låt svalna och torka. Tänk på att alla ugnar fungerar olika, så ha uppsikt.
  8. Ta ut krämen ca 30 minuter innan servering. Värm gärna äppelmoset lite. Lägg på smulorna. Och garnera även med granatäppelkärnor om du så vill.

Allting går bra att förbereda upp till 3 dagar innan. Förvara glasen med krämen i kyl. Äppelmoset likaså. Kavringsmulorna kan du förvara i rumstemperatur.

PUSS//Sandra
godaste-och-enklaste-efterratten-recept2

Recept: Sandra Palmqvist
Bild: Christina Uhlin

   Läs mer om
Kommentera


Annons


Godaste och enklaste efterrätten – recept!

I torsdag var det inflyttningsfest på nya Malmökontoret. Blev tillfrågad om jag ville göra en dessert. Och det ville jag såklart! 200 små glas med en len kräm på vit choklad och vanilj. Toppad med äppelmos, kavringssmulor och granatäpple. Nedan får du receptet!


godaste-och-enklaste-efterratten-recept

Vit chokladkräm med äppelmos och kavringssmulor

6 port

2 dl vispgrädde
200 g naturell färskost eller 2 dl creme fraiche
200 g vit choklad
½ tsk vaniljpulver

Äppelmos
2 äpplen
ca ½ dl ljust muscovadosocker
lite vatten

Annons

Kavringssmulor
2 skivor kavring
25 g smör
ca ½ tsk kardemumma
ca ½ tsk kanel
Ljus sirap

  1. Hacka chokladen fint.
  2. Värm på grädde och färskost. Dra av från värmen och rör ner choklad och vaniljpulver. Rör tills helt smält.
  3. Låt svalna och häll upp i glas/koppar. Ställ i kyl.
  4. Skär ner äpplena i mindre bitar. Koka ihop till mosig konsistens i en gryta med lite vatten och sockret.
  5. Mixa kavringen till smulor. Lägg i en ugnsfast form. Hyvla över smöret och ringla över lite sirap och strössla över kanel och kardemumma. Kör in det i varm ugn på 150°.
  6. Börja med 15 minuter. Ta ut, rör runt och smaka av. Kanske du vill ha mer sirap? Mer kanel eller kardemumma?
  7. Fortsätt så tills du är nöjd med sötman och kryddningen. Efter ca 40 minuter är de klara. Ta ut och låt svalna och torka. Tänk på att alla ugnar fungerar olika, så ha uppsikt.
  8. Ta ut krämen ca 30 minuter innan servering. Värm gärna äppelmoset lite. Lägg på smulorna. Och garnera även med granatäppelkärnor om du så vill.

Allting går bra att förbereda upp till 3 dagar innan. Förvara glasen med krämen i kyl. Äppelmoset likaså. Kavringsmulorna kan du förvara i rumstemperatur.

PUSS//Sandra
godaste-och-enklaste-efterratten-recept2

Recept: Sandra Palmqvist
Bild: Christina Uhlin

   Läs mer om


Annons

Laddar