Annons
Annons


Godaste ostpajen med kantareller – recept

Finns det något godare än en ljummen ostpaj, lagad på vällagrad ost och serverad med smörstekta kantareller? Tror inte det faktiskt. Släng in en klick creme fraiche, rom och finhackad rödlök, så har du en ljuvlig maträtt som passar både till fredagsmyset, tjejmiddagen som till första dejten!


Godaste ostpajen med kantareller
Fantastiskt krämig och väldigt lättlagad!

4-6 port (4 port om hungriga och serveras som ensamrätt, och till 6 port om pajen serveras som en förrätt)
1 timme

Pajdeg
1 ½ dl vetemjöl
50 g smör
1 nypa salt
några droppar kallt vatten

Annons

Fyllning
200 g riven ost, vällagrad. T.ex brännvinsost eller Västerbotten
200 g naturell färskost
1 dl vispgrädde
salt, peppar

Tillbehör
Ca 200 g Kantareller, ca 2 dl creme fraiche, 1 rödlök, 80 g rom. Om extra lyxigt välj löjrom.
Eller vegetarisk rom om du vill ha det.

 

Kör ihop degen snabbt i en matberedare. Tryck ut degen i en rund ugnsform ca 20 cm i diameter. Ställ i kyl.
Ta ut skalet och förgrädda i varm ugn på 200° i ca 7 minuter. Ta ut och sänk värmen till 175°.
Rör ihop färskost, den rivna osten och grädden med ca ett kryddmått vardera av salt och peppar. Häll i pajskalet och grädda i mitten av ugnen i 20 minuter.
Låt svalna och servera med smörstekta kantareller, creme fraiche, rom och finhackad rödlök.

Mmmmm…!

Recept: Sandra Palmqvist
Bild: Sandra Palmqvist (Iphone)

   Läs mer om
Kommentera


Annons

Annons

Laddar