Annons
Annons


Grand finale på torsdag!

På torsdag koras årets kock på Annexet i Stockholm. Tråkigt att kvinnorna lyser med sin frånvaro, men håller tummarna för skåningen Daniel Müllern!


Årets kock 2016 hejar jag på skåningen Daniel förståss!

Årets kock 2016 hejar jag på skåningen Daniel förståss! Bild: Jesper Fermgård

Vem som blir Årets Kock 2016 avgörs på Annexet i Stockholm den 11 februari. Årets finalister är:
Fredrik Andersson, Gothia Towers, Göteborg
Johan Backeus, Aveqia, Stockholm
Jimmi Eriksson, Lilla Ego, Stockholm
Jonas Karlsson, Noga Matstudio, Stockholm
Jonathan Kasche, Lilla Ego, Stockholm
David Lundqvist, Gute Grill & Bar, Stockholm
Daniel Müllern, Ystad Saltsjöbad, Ystad
Manfred Nilsson, Lilla Ego, Stockholm

Annons

Att tävla i SM i professionell matlagning är inte en lätt uppgift, det är mycket att hålla koll på, framförallt smakerna men det finns en del regler att ta hänsyn till. Här är några av de som finalisterna måste rätta sig efter.

Den tävlande tar själv med sig samtliga råvaror förutom huvudråvarorna till tävlingen den 11 februari där den tävlande tillagar sin rätt i sin helhet på plats. Fond får förberedas men inte en färdig sås, detta kontrollerar metodjuryn. I övrigt får inget vara förberett eller tillagat i förväg. Inget får vara hackat, skalat, malet eller på något annat sätt förberett.

Exempel:
– Grönsaker får tas in tvättade men inte skalade eller skurna.
– Svamp får tas in putsad men inte skuren eller hackad.
– Frukter får tas in tvättade men inte skalade, skurna eller hackade.
– Lök får inte tas in skalad.

Metodjuryn 2015 - Malin Söderström, Cajsa Johansson & Jonas Dahlbom

Huvudråvara i tävlingsuppgift 1:
Inför finalen av Årets Kock 2016 har tävlingsledningen valt odlad norsk hälleflundra och norsk kungskrabba som huvudråvara till tävlingsuppgift 1.

Huvudråvara till tävlingsuppgift 2:
I uppgift 2 ska finalisterna använda sig av svensk rådjurssadel. Rådjurssadeln ska tillagas urbenad eller på ben. Vid serveringen ska köttet serveras som ett helt stycke, presenteras på fat och därefter trancheras framför juryn innan rätten läggs på tallrik.

Övrig info:
Från klockan 9.00 kan den som vill besöka Årets Kock, följa tävlingen på plats.
Prisutdelning startar vid 15.30 och då koras vinnaren av Årets Kock 2016.
Mer information hittar du på www.aretskock.se

Jag kommer att vara i huvudstaden redan på onsdagen. Späckat schema från morgon till kväll, men det är roliga möten och jobb med olika matprofiler, matspaning och annat smått & gott. Uppdateringar kommer via mitt Instagram och här på bloggen!

Kram//Sandra

   Läs mer om
Kommentera


Annons


Grand finale på torsdag!

På torsdag koras årets kock på Annexet i Stockholm. Tråkigt att kvinnorna lyser med sin frånvaro, men håller tummarna för skåningen Daniel Müllern!


Årets kock 2016 hejar jag på skåningen Daniel förståss!

Årets kock 2016 hejar jag på skåningen Daniel förståss! Bild: Jesper Fermgård

Vem som blir Årets Kock 2016 avgörs på Annexet i Stockholm den 11 februari. Årets finalister är:
Fredrik Andersson, Gothia Towers, Göteborg
Johan Backeus, Aveqia, Stockholm
Jimmi Eriksson, Lilla Ego, Stockholm
Jonas Karlsson, Noga Matstudio, Stockholm
Jonathan Kasche, Lilla Ego, Stockholm
David Lundqvist, Gute Grill & Bar, Stockholm
Daniel Müllern, Ystad Saltsjöbad, Ystad
Manfred Nilsson, Lilla Ego, Stockholm

Annons

Att tävla i SM i professionell matlagning är inte en lätt uppgift, det är mycket att hålla koll på, framförallt smakerna men det finns en del regler att ta hänsyn till. Här är några av de som finalisterna måste rätta sig efter.

Den tävlande tar själv med sig samtliga råvaror förutom huvudråvarorna till tävlingen den 11 februari där den tävlande tillagar sin rätt i sin helhet på plats. Fond får förberedas men inte en färdig sås, detta kontrollerar metodjuryn. I övrigt får inget vara förberett eller tillagat i förväg. Inget får vara hackat, skalat, malet eller på något annat sätt förberett.

Exempel:
– Grönsaker får tas in tvättade men inte skalade eller skurna.
– Svamp får tas in putsad men inte skuren eller hackad.
– Frukter får tas in tvättade men inte skalade, skurna eller hackade.
– Lök får inte tas in skalad.

Metodjuryn 2015 - Malin Söderström, Cajsa Johansson & Jonas Dahlbom

Huvudråvara i tävlingsuppgift 1:
Inför finalen av Årets Kock 2016 har tävlingsledningen valt odlad norsk hälleflundra och norsk kungskrabba som huvudråvara till tävlingsuppgift 1.

Huvudråvara till tävlingsuppgift 2:
I uppgift 2 ska finalisterna använda sig av svensk rådjurssadel. Rådjurssadeln ska tillagas urbenad eller på ben. Vid serveringen ska köttet serveras som ett helt stycke, presenteras på fat och därefter trancheras framför juryn innan rätten läggs på tallrik.

Övrig info:
Från klockan 9.00 kan den som vill besöka Årets Kock, följa tävlingen på plats.
Prisutdelning startar vid 15.30 och då koras vinnaren av Årets Kock 2016.
Mer information hittar du på www.aretskock.se

Jag kommer att vara i huvudstaden redan på onsdagen. Späckat schema från morgon till kväll, men det är roliga möten och jobb med olika matprofiler, matspaning och annat smått & gott. Uppdateringar kommer via mitt Instagram och här på bloggen!

Kram//Sandra

   Läs mer om


Annons

Laddar