Annons
Annons


Grönt tänk går hem!

Sveriges bästa eko-butik ska utses!


För andra året i rad ska livsmedelsbranschen utse Sveriges bästa eko-butik. Det sker på Dagligvarugalan den 29 september. Redan nu går det bra att nominera butiker som gör det där lilla extra när det gäller att underlätta för konsumenter att göra ett ekologiskt val i vardagen. Sponsor till priset är ekologiska Urtekram.

Annons

HÄR kan du nominera årets eko-butik, senast den 20 maj. Vinnaren avslöjas på Dagligvarugalan den 29 september.

”– Vi letar efter butiker som ser ekologi som en självklar del av sin affär. Ekologi genomsyrar såväl synlighet i butik som intresse och kunskap hos personalen. Som konsument ska det inte gå att missa att butiken värnar om möjligheten att kunna göra ekologiska val” säger Susanne Berg, marknadsdirektör på Midsona.

Jag personligen äter tyvärr inte ekologiskt till 100%, men jag försöker så mycket jag kan och hittar. Både ekologiskt och lokalproducerat. Nu finns det väldigt mycket råvaror och produkter inom mathandeln, och så mycket dyrare är det faktiskt inte. Vi får ju redan så mycket kemikalier i oss utöver det vi stoppar i munnen. Via luften vi andas, tvålen vi tvättar oss med, kläderna vi köper. Alla får göra som de vill, men om det finns ett ekologiskt alternativ till det du söker, så kör på det!

SANDRA EKO

Puss//Sandra

   Läs mer om
Kommentera


Annons

 


Laddar