Annons
Annons


Hasselnötskaka med krämig topping

Denna kakan är galet god! Gillar du inte kaffe kan du smaksätta toppingen med t.ex apelsincest och finriven vit choklad!


Hasselnötskaka med smak av kaffe

ca 24 bitar

200 g digestivekex
200 g hasselnötter
400 g smör
4 dl strösocker
4 ägg
200 g naturell färskost
½ dl snabbkaffepulver
ca ½ dl florsocker att söta toppingen med
Lägg digestivekex och hasselnötter i en matberedare och kör tills det är krossat och smuligt.
Smält smöret och blanda ihop med krosset i en skål tillsammans med sockret. Blanda väl och tillsätt till sist äggen och blanda runt.
Häll upp smeten i en bakpapperklädd form, ca 35×25 cm i storlek och ca 8 cm djup.
Baka i mitten av varm ugn på 200° i ca 25 minuter.
Vispa ihop färskost, kaffepulver och florsocker. Ta mer florsocker om du vill ha sötare. Kakan är ganska söt. Låt kakan svalna helt innan toppingen bredes på. Garnera med hackade hasselnötter om du vill.

Annons

TIPS!
Om du vill frysa kakan, bör den frysas utan topping, men den håller 5-6 dagar i kylskåp.
Gillar du inte kaffe så är det gott att smaksätta färskosten med t.ex cest av citrus, finriven vit choklad, vanilj eller varför inte prova lakritspulver?
Eller ät kakan precis som den är. Utan topping. Det är också gott.
Går bra att byta ut hasselnötterna mot t.ex mandel om du hellre vill det.

 

PUSS//Sandra

   Läs mer om
Kommentera


Annons


Hasselnötskaka med krämig topping

Denna kakan är galet god! Gillar du inte kaffe kan du smaksätta toppingen med t.ex apelsincest och finriven vit choklad!


Hasselnötskaka med smak av kaffe

ca 24 bitar

200 g digestivekex
200 g hasselnötter
400 g smör
4 dl strösocker
4 ägg
200 g naturell färskost
½ dl snabbkaffepulver
ca ½ dl florsocker att söta toppingen med
Lägg digestivekex och hasselnötter i en matberedare och kör tills det är krossat och smuligt.
Smält smöret och blanda ihop med krosset i en skål tillsammans med sockret. Blanda väl och tillsätt till sist äggen och blanda runt.
Häll upp smeten i en bakpapperklädd form, ca 35×25 cm i storlek och ca 8 cm djup.
Baka i mitten av varm ugn på 200° i ca 25 minuter.
Vispa ihop färskost, kaffepulver och florsocker. Ta mer florsocker om du vill ha sötare. Kakan är ganska söt. Låt kakan svalna helt innan toppingen bredes på. Garnera med hackade hasselnötter om du vill.

Annons

TIPS!
Om du vill frysa kakan, bör den frysas utan topping, men den håller 5-6 dagar i kylskåp.
Gillar du inte kaffe så är det gott att smaksätta färskosten med t.ex cest av citrus, finriven vit choklad, vanilj eller varför inte prova lakritspulver?
Eller ät kakan precis som den är. Utan topping. Det är också gott.
Går bra att byta ut hasselnötterna mot t.ex mandel om du hellre vill det.

 

PUSS//Sandra

   Läs mer om


Annons

Laddar