Annons
Annons


Internationella kaffedagen

Små genuina kafferosterier poppar upp lite här och var i landet. Likt små microbryggerier, fast utan malt och alkohol. Istället är det kaffebönans härkomst, smak och rostning som är i fokus.


Läsning – kaffet kan göra livet längre!
Konsumenterna (d.v.s du och jag) är idag mer medvetna om råvarans ursprung.
Det gäller nu även kaffet.
En vill veta vart kaffebönan kommer ifrån.
Är det ekologiska odlingar?
Hur behandlas de som jobbar på kaffeplantagerna?
Kaffesmaken. Fyllig och mörk, nötig eller fruktig och lätt?

Annons

Lagom till söndag och internationella kaffedagen kom mitt första kaffebrev med nyrostade bönor från kafferosteriet Koppar.
Jag valde en mörkrost. Och det var definitivt rätt val! Mitt kaffe ska vara fylligt och robust. Varannan vecka kommer brevet. Om man vill kan man ändra rostning under tiden. Välj även mellan malet, grovmalet (till din presskanna) eller hela bönor. Jag föredrar hela bönor.

Vill du prova en prenumeration, så ange rabattkoden SANDRA.
Rabattkoden ger dig 15% rabatt på första köpet. Gäller t.o.m 31:a december 2017. Nyrostat kaffe, direkt hem till dörren. Enkelt, smidigt och framförallt gott!
En riktigt bra julklapp till kaffenörden!

Chokladtryffel med kaffesmak – recept

PUSS//Sandra

FOTO: kafferosteriet Koppar

   Läs mer om
Kommentera


Annons

 


Laddar