Annons
Annons


Italienska favoriträtter!

Mat är en stor del av mitt liv. Privat som på jobb. Och så även på semestern. Här nedan får du se några av mina Italienska favoriträtter från min semester vid Gardasjön!


Alltså! Denna pastan var bara gudomlig! Varje vecka tillverkar Trenta (som det kallades i folkmun där) ca 350 kg pasta/vecka. Tisdagar och torsdagar ångades det på i produktionsköket. De odlar även massor av grönsaker själva, har några djur och de producerar även sin egna olivolja. Trenta kör så mycket lokalt och ekologiskt det går. Det finns även 2 lägenheter man kan hyra om man så vill. Och det ligger inte alls långt från sjön. Mycket, mycket väl värt ett besök!

Våra värdar kände ägaren, så jag fick mig en guidad tur i köket. Här ser du en del av pasta produktionen!

Och här ser du en del av utrustningen som användes. Klassiska skärmaskinerna överst och pastamaskiner nederst.

Annons

Deras svamprisotto gick inte av för hackor den heller! Perfekt textur på riset, krämig konsistens, balanserad sälta och bra svampsmak.

Till dessert blev det småkakor och limoncello. Det är något jag efterlyser på svenska restauranger. Småkakor! Perfekt avslut på en fin middag!

Restaurangen har dessutom världens vackraste vinkyl. 40 år gammal och helt underbar! Finns även en i trä som är 60 år, men denna blev min favorit.

Vi åt även denna perfekta tomaten. Basilikakräm, örtbrödsmulor….

…och fylld med en underbart krämig ricottaost. Enkelt och gott! Och den, och massor av annat gott hittar du på detta mysiga ställe!

En annan dag handlade vi och gjorde vår egna lilla tallrik. Melon, tomater, kronärtsskocka, rökt mozzarella och skinka. Vi åt den på vår balkong och njöt av utsikten mot sjön.

Denna pastan var min första måltid vid Gardasjön. Perfekt tillagad pasta, en mustig tomatsås och rökt mozzarella, fint riven ovanpå.
Svårare än så behöver det inte vara. Kanske var det utsikten av sjön, den varma solen eller bara att det var första riktiga semesterdagen.

Och det här mina vänner! Är något ni måste prova. Hädanefter slänger ni inte era kanter från parmesanosten. Samla kanterna (exempelvis förvara i frysen tills du har tillräckligt att fylla en liten form) och lägg, i ett lager, i en smord form som tål hög värme, tillsammans med lite riven parmesan eller det snafset som blivit över kan man säga. Kör in i ugnen på 200° i ca 15 minuter. Låt svalna och skär sen upp bitar. Knaprigt, salt, sprött och skitgott! Just do it!

Ett serveringstips från våra fina värdar.

Puss//Sandra

   Läs mer om
Kommentera


Annons

 


Laddar