Annons
Annons


Jobbet som matstylist

Att jobba med matfotografering som matkreatör innebär inte bara välskrivna recept. Jobbet som matstylist med ett öga för vackra saker och arrangera stilleben och olika miljöer blir en del av jobbet.


Vid detta laget vet du på ett ungefär vad jag gör på jobbet. Största delen är att jag skriver recept, lagar upp och plåtar sen maten med en fotograf. I jobbet ingår givetvis att det ska se tilltalande ut. Allt från miljön, tallriken, servetten, vasen, blommor, grytan som kalopsen ska vara i och mycket annat. Jobbet som matstylist blir en del av mitt dagliga arbete att vara matkreatör/kock.

Annons

Vi har fantastisk rekvisita på Allers. Glas och porslin som samlats ihop under många, många år. Med början långt före min tid.
Hemma har jag ganska mycket rekvisita med. Innan jag började som matredaktör på Allers, så hade jag ett företag sidan om mitt ”vanliga” jobb som kock. Frilansade som kock/matkreatör för månadsmagasin hos andra förlag. Då samlade jag på mig en del rekvisita. Jag älskar ju loppis och gamla saker. Ibland både vackrare och billigare än nytt! Behöver inte vara värdefullt utan bara vackert för ögat. Nedan ser du en pytteliten del av det jag huserar hemma.

Har du själv något liknande som du inte vill ha längre eller inte behöver, så mejla mig gärna [email protected]

Denna servis är faktiskt min sambos arvegods från sin mormor. Fantastiskt vackert!

Servisen till höger är min årliga födelsepresent från min mormor. Jag avskydde det när yngre, men väldigt tacksam nu. Den till vänster är arvegods från min mormors bror.

Dessa burkar kom min faster Kylla med för bara några veckor sedan med. Hon i sin tur hade fått eller köpt av sin granne. Perfekt för sylt, rårörda lingon etc.

Jag älskar karaffer! De behöver inte vara äkta kristall och även gamla flaskor kan ha samma funktion. Om inget annat, väldigt fina att ha blommor i. Den i mitten med bambu runt ”halsen” är en kaffekanna. Gjord av haschrökande Kalifornienbor. Så det sägs…

Ett tag samlade jag på koppar. Udda, gamla, nya. Spelade ingen roll. Så länge jag tyckte den var vacker!

Och senaste fynden! Bestick i nysilver på Loppis Lounge i Malmö.

PUSS//Sandra

   Läs mer om
Kommentera


Annons

 


Laddar