Annons
Annons


Julefrid?

Vad är "julefrid"? Dyra julklappar, stort pepparkaksbak och ett perfekt julbord där allt är hemlagat från grunden och julgodis på tempererad choklad?


Jag försöker undvika julstressen. Är det inte bättre att bara umgås? (eller undvika folk om man nu vill det..)

Lätt att glömma bort en sådan enkel sak. Eller man kan säga att jag aldrig får julstress. I år har jag valt bort en hel del faktiskt. Kommer att fira hemma med endast sambo + hund. Det blir heller inget gigantiskt julbord. Det blir lite sill, lax och jansson. Om lusten faller på blir det eventuellt något julgodis i veckan. Vi får se. Förmodligen inte. Och den som får julklapp i år blir min hund Nisse.

Annons

Nedan ser du när jag var och bakade pepparkakor hos min storebror med familj för något år sedan. Ser fantastiskt ut! Eller? Saken är det att vi körde på färdig deg köpt på ICA, jag orkade inte kavla så jag skar ut mina pepparkakor..kidsen (brorsönerna) tittade lite skeptiskt och var väl inte lyriska, den minste var trött och smågrinig och vi vuxna var lite oense om vem som skulle röja disken…

Det blev ändå en fin stund och hyfsade pepparkakor. Även om det inte var ”perfekt”, men vem vill vara perfekt? Det är ju tråkigt!
Så släpp alla ”måsten” (om du kan, annars bara kör så det ryker om du är en sådan person!) för en stund och njut av lugnet.

PUSS//Sandra

   Läs mer om
Kommentera


Annons

 


Laddar