Annons
Annons


Krämig saffransdoftande fisksoppa – recept

Så här i kallare tider är det skönt med en värmande och mustig soppa. Prova min saffransdoftande fisksoppa med lax, torsk och räkor! Servera gärna soppan med aioli och surdegsbröd. Receptet är lätt att dubblera. Eller varför inte trippla? Bon appetit!


Krämig saffransdoftande fisksoppa med räkor
2 port 30 minuter

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 morot, hyfsat stor
½ fänkål, eller 1 om den är liten
1 pkt saffran, 0,5 g
matfett till stekning
5 dl fiskbuljong
125 g lax
125 g torsk
½ tsk av vardera salt och peppar till fisken.
1 dl vispgrädde
100 g handskalade räkor, spara skalet till en framtida buljong om du vill
tillbehör
Bröd och aioli

Annons

Dela fisken i mindre bitar, ca 2×2 cm, salta och peppra och låt ligga.
Skala/ansa och skär ner alla grönsaker i mindre bitar. Fräs grönsakerna i en kastrull med saffran och matfett. Häll på grädden och buljongen och låt sjuda 10 minuter. Akta så grädden inte kokar över. Smaka av med salt och peppar.
Lägg ner fisken. Värm allt tills fisken är klar, ca 5 minuter.
Servera med räkor, ett gott surdegsbröd och en klick aioli.

TIPS!
Om du gillar syra, använd creme fraiche istället för grädde.
Du kan även ta ca 2 dl krossad tomat istället för vispgrädde för en lättare och rustikare soppa.
Givetvis kan du tillsätta andra skaldjur såsom t.ex ett gäng blåmusslor.

Jag önskar dig en mysig adventshelg! Här blir det den årliga julfesten hos farbror Åke och givetvis en kopp glögg och en lussbulle! Du hittar allt om det på Instagram! 
PUSS//Sandra

Recept: Sandra Palmqvist
Bild: Sandras mobil

   Läs mer om
Kommentera


Annons


Krämig saffransdoftande fisksoppa – recept

Så här i kallare tider är det skönt med en värmande och mustig soppa. Prova min saffransdoftande fisksoppa med lax, torsk och räkor! Servera gärna soppan med aioli och surdegsbröd. Receptet är lätt att dubblera. Eller varför inte trippla? Bon appetit!


Krämig saffransdoftande fisksoppa med räkor
2 port 30 minuter

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 morot, hyfsat stor
½ fänkål, eller 1 om den är liten
1 pkt saffran, 0,5 g
matfett till stekning
5 dl fiskbuljong
125 g lax
125 g torsk
½ tsk av vardera salt och peppar till fisken.
1 dl vispgrädde
100 g handskalade räkor, spara skalet till en framtida buljong om du vill
tillbehör
Bröd och aioli

Annons

Dela fisken i mindre bitar, ca 2×2 cm, salta och peppra och låt ligga.
Skala/ansa och skär ner alla grönsaker i mindre bitar. Fräs grönsakerna i en kastrull med saffran och matfett. Häll på grädden och buljongen och låt sjuda 10 minuter. Akta så grädden inte kokar över. Smaka av med salt och peppar.
Lägg ner fisken. Värm allt tills fisken är klar, ca 5 minuter.
Servera med räkor, ett gott surdegsbröd och en klick aioli.

TIPS!
Om du gillar syra, använd creme fraiche istället för grädde.
Du kan även ta ca 2 dl krossad tomat istället för vispgrädde för en lättare och rustikare soppa.
Givetvis kan du tillsätta andra skaldjur såsom t.ex ett gäng blåmusslor.

Jag önskar dig en mysig adventshelg! Här blir det den årliga julfesten hos farbror Åke och givetvis en kopp glögg och en lussbulle! Du hittar allt om det på Instagram! 
PUSS//Sandra

Recept: Sandra Palmqvist
Bild: Sandras mobil

   Läs mer om


Annons

Laddar