Annons
Annons


Kulinarisk matupplevelse!

När jag var i Kalmar förra veckan var jag tvungen att kolla in restaurangerna. Något bottennapp, men ett besök var ruggigt bra! Vad sägs om friterad saltgurka?


POSTBOXEN

Jag tog mig till ett ställe som heter postboxen. En kvadratisk hörna i anslutning till restaurang Postgatan. Det visade sig vara ett mycket bra val! Tyckte både jag och mitt sällskap.

POSTBOXEN 2

Det var fokus på smårätter. Eller ”Smapas” som de så käckt valde att kalla det. Lite gulligt. Fanns även några större rätter. Kvällens fisk var den kvällen vi var där, stekt sill med mos och lingon. Den valde jag inte.

Annons

POSTBOXEN 3

Jag valde ut några ”smapas”; friterad saltgurka, frasig fläsksvål med ramslöksemulsion och pocherat ägg från Vassmolösa med deras kallrökta lax. Vad ska jag säga? Det var så förbannat, ruggigt bra att det kändes som att få en käftsmäll och hamna i himmelriket! Ungefär så.

KORV

Mitt sällskap valde Postboxens korv. Om jag minns rätt, så var det koriander och curry som smak (?). kan minnas fel, men den var också ett kapitel för sig och fast jag var mätt på mina smapas, funderade jag på om jag skulle tagit en sådan med. Men det gjorde jag inte.

DESSERT

Jag tog en dessert istället! Sorbét på blodapelsin med äpplekompott, frystorkade hallon. Också superb, men de färska hallonen hade inte behövts. De har väl inte sin bästa tid nu iheller kanske..

Så nästa gång du är i Kalmar gå dit! Jag lovar att du inte blir besviken.

Puss//Sandra

 

   Läs mer om
Kommentera


Annons

Annons

Laddar