Annons
Annons


Ljuvlig citron- och lakritscheesecake!

Ljuvlig citron- och lakritscheesecake! Få ingredienser och ganska enkel. Perfekt helgbak!


Fin syra från citronen möter mild lakritssmak i denna citron -och lakritstårta!

Fin syra från citronen möter mild lakritssmak i denna citron -och lakritscheesecake!

Citron- och lakritscheesecake

Syrlig citron möter lakrits i en mild och fin kombination!

•14 bitar

Digestivebotten

200 g digestivekex
125 g smör

Fyllning

200 g naturell färskost
400 g vit choklad
finrivet skal av 2 citroner, ca ½ dl luftigt uppmätt. Spara fruktköttet till gelén.
2 tsk lakritspulver, smaka dig fram om du vill ha ännu mer lakritssmak.

Citrongelè

fruktköttet av 2 citroner
¾ dl strösocker
½ dl vatten
3 gelatinblad

Annons

 

1. Börja med digestivebotten. Smält smöret och krossa kexen till smulor, gärna i en matberedare.

2. Blanda kexen med det smälta smöret. Tryck ut jämnt i en bakapperklädd rund form med avtagbar kant. Cirka 24cm i diameter. Ställ formen i kylskåp.

3. Smält den vita chokladen försiktigt i vattenbad. När chokladen smält, vänd ner färskost, finrivet citronskal, lakritspulver och blanda till en jämn smet. Bred ut fyllningen i pajskalet och ställ i kylen.

4. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Skär ner citronfruktköttet, ta bort alla kärnor och se till att inget vitt från skalet kommer med. Koka upp fruktköttet med socker och vatten. Dra av från värmen och rör ner de blötlagda och mjuka gelatinbladen. Låt svalna och häll sen på cheesecaken. Låt stelna i kyl minst 2 timmar. Servera med en klick vispad grädde om du vill!

Recept/styling: Sandra Palmqvist

Fotograf: Ralph Månsson

   Läs mer om
Kommentera


Annons


Ljuvlig citron- och lakritscheesecake!

Ljuvlig citron- och lakritscheesecake! Få ingredienser och ganska enkel. Perfekt helgbak!


Fin syra från citronen möter mild lakritssmak i denna citron -och lakritstårta!

Fin syra från citronen möter mild lakritssmak i denna citron -och lakritscheesecake!

Citron- och lakritscheesecake

Syrlig citron möter lakrits i en mild och fin kombination!

•14 bitar

Digestivebotten

200 g digestivekex
125 g smör

Fyllning

200 g naturell färskost
400 g vit choklad
finrivet skal av 2 citroner, ca ½ dl luftigt uppmätt. Spara fruktköttet till gelén.
2 tsk lakritspulver, smaka dig fram om du vill ha ännu mer lakritssmak.

Citrongelè

fruktköttet av 2 citroner
¾ dl strösocker
½ dl vatten
3 gelatinblad

Annons

 

1. Börja med digestivebotten. Smält smöret och krossa kexen till smulor, gärna i en matberedare.

2. Blanda kexen med det smälta smöret. Tryck ut jämnt i en bakapperklädd rund form med avtagbar kant. Cirka 24cm i diameter. Ställ formen i kylskåp.

3. Smält den vita chokladen försiktigt i vattenbad. När chokladen smält, vänd ner färskost, finrivet citronskal, lakritspulver och blanda till en jämn smet. Bred ut fyllningen i pajskalet och ställ i kylen.

4. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Skär ner citronfruktköttet, ta bort alla kärnor och se till att inget vitt från skalet kommer med. Koka upp fruktköttet med socker och vatten. Dra av från värmen och rör ner de blötlagda och mjuka gelatinbladen. Låt svalna och häll sen på cheesecaken. Låt stelna i kyl minst 2 timmar. Servera med en klick vispad grädde om du vill!

Recept/styling: Sandra Palmqvist

Fotograf: Ralph Månsson

   Läs mer om


Annons

Laddar