Annons
Annons


Matig kantarellpaj!

Matig kantarellpaj med bacon och västerbottenost kan ju inte bli fel! Servera med kräftor, en kyld snaps och kryddig öl så är du hemma!


Mmm...paj!

Mmm…paj!

KANTARELLPAJ MED BACON OCH VÄSTERBOTTENOST

6 pers  ca 1,5h

Klassisk pajdeg

3 dl vetemjöl

125 g smör

3 msk iskallt vatten

2 msk blandade torkade örter, persilja, dill (om du vill, går att utesluta)

Fyllning

150 g färska kantareller

Annons

1 rödlök

1 pkt bacon, 140 g

olja eller smör till stekning

salt och peppar

6 dl riven västerbottensost, ca 300 g

60 g babyspenat, liten påse

Äggstanning

3 ägg

2 1/2 dl mjölk

salt & peppar

 

 

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Kör snabbt ihop pajdegen i en matberedare. eller för hand om du vill.
  3. Tryck ut degen i en smord pajform, ca 24 cm i diameter med avtagbar botten. Ställ i kylen 30 minuter. Förgrädda pajskalet 10 minuter på 200° om du vill, annars bara fortsätt enligt receptet nedan.
  4. Rensa och skär kantarellerna i grova bitar. Skala och finhacka löken. Stek svamp och lök i smöret i en stor stekpanna tills all vätska har kokat bort. Krydda med salt. Lägg svampfräset åt sidan.
  5. Skär ner och stek baconet i stekpannan. Fyll pajskalet med bacon, svampfräs, spenat och riven ost.
  6. Vispa ihop ägg och mjölk för hand. Häll över fyllningen i pajskalet.
  7. Grädda pajen mitt i ugnen ca 40 minuter, tills den fått fin färg och fyllningen stannat.

 

BILD: Ralph Månsson

RECEPT: Sandra Palmqvist

   Läs mer om
Kommentera


Annons


Matig kantarellpaj!

Matig kantarellpaj med bacon och västerbottenost kan ju inte bli fel! Servera med kräftor, en kyld snaps och kryddig öl så är du hemma!


Mmm...paj!

Mmm…paj!

KANTARELLPAJ MED BACON OCH VÄSTERBOTTENOST

6 pers  ca 1,5h

Klassisk pajdeg

3 dl vetemjöl

125 g smör

3 msk iskallt vatten

2 msk blandade torkade örter, persilja, dill (om du vill, går att utesluta)

Fyllning

150 g färska kantareller

Annons

1 rödlök

1 pkt bacon, 140 g

olja eller smör till stekning

salt och peppar

6 dl riven västerbottensost, ca 300 g

60 g babyspenat, liten påse

Äggstanning

3 ägg

2 1/2 dl mjölk

salt & peppar

 

 

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Kör snabbt ihop pajdegen i en matberedare. eller för hand om du vill.
  3. Tryck ut degen i en smord pajform, ca 24 cm i diameter med avtagbar botten. Ställ i kylen 30 minuter. Förgrädda pajskalet 10 minuter på 200° om du vill, annars bara fortsätt enligt receptet nedan.
  4. Rensa och skär kantarellerna i grova bitar. Skala och finhacka löken. Stek svamp och lök i smöret i en stor stekpanna tills all vätska har kokat bort. Krydda med salt. Lägg svampfräset åt sidan.
  5. Skär ner och stek baconet i stekpannan. Fyll pajskalet med bacon, svampfräs, spenat och riven ost.
  6. Vispa ihop ägg och mjölk för hand. Häll över fyllningen i pajskalet.
  7. Grädda pajen mitt i ugnen ca 40 minuter, tills den fått fin färg och fyllningen stannat.

 

BILD: Ralph Månsson

RECEPT: Sandra Palmqvist

   Läs mer om


Annons

Laddar