Annons
Annons


Monday blues

Varje morgon när jag väntar på min buss som ska ta mig till tågcentralen, så är en granne ute med sin hund. Och varje måndag hejar han glatt från andra sidan gatan med följdfrasen; snart är det fredag igen!


Först blir jag glad och väcks upp lite ur mitt sömndruckna stadie.
Sen blir jag provocerad. Får jag inte gilla min måndag? Vad är du för en jäkla opeppig sate som förstör min måndagmorgon!

Sen tänker jag efter.
Det var nog bara som han sa. Det är lite så i lagomlandet Sverige. Du ska tycka det är skit på söndagkväll och i hissen på jobbet på måndagen när kollegan gnäller så ska du medgörligt nicka ja.
Du ska längta till fredag.
Avsky måndag.

Annons

Då tycker jag vi stannar upp här nu! Vi kan inte gå och våndas 5 dagar i veckan för att leva upp för 2 ynka dagar.
Du hör väl hur absurt det låter.
Som min fina vän Johanna säger till mig när jag grymtar och gnäller över något.
”Varje kväll kan inte vara galakväll”.
Nej. det har hon ju rätt i, men det kan ju vara ett genrep på en galakväll?
Likaså på dagtid. Måndag till fredag. Till söndag. Och runt igen.

Jag förstår mycket väl att alla inte kanske jobbar med det man vill jobba med eller har ett jobb för den delen.
Men detta handlar om livet. Jag vägrar 2018 hänga läpp i 5 dagar för att skina upp som en sol fredagkväll till att falla platt som en pannkaka söndag eftermiddag.

Nisse och Bosse! På mina helger läggs mycket tid på dessa sötnötar. Här är det sällan bullbak på helgerna.

Som du vet gillar jag att köpa andras produkter. Vill inte ha det som jag själv står i. Blir liksom trött på det. Denna fikan inköptes på Gateaux på centralen i Malmö i fredags.

Luncher och middagar ska helst gå snabbt även på helgerna. Såvida inga gäster, storkok eller stort bak som ska igång. jag slappar inte med mat och bak hemma. Då är det böcker och hundgos som gäller. I söndags efter en heldag med hundarna var det en grov macka med kallrökt lax och gravlaxsås som gällde. Inga konstigheter.

Bosse! den gladaste lilla skiten jag någonsin stött på. Nisse var bufflig och nonchalant redan som valp. Bosse är tvärtemot och han börjar bli stor. Följ de gärna på Instagram @nisse_thegoldenretriever

Det var min helg i korta drag. Vi var även och käkade på Drottninggatan 35 i Helsingborg i fredags. Om du passerar Helsingborg, så boka ett bord. har du inte bokat, ta en plats i baren.

Puss//Sandra

 

   Läs mer om
Kommentera


Annons

 


Laddar