Annons
Annons


Morgonstund har guld i mund, men vem hundan åt upp pannkakorna?!


Nattuggla eller morgonlärka? Jag vill vara en morgonlärka, men är nog mer av en nattuggla…snoozeknappen nyttjas lite väl ofta hemma hos mig. Sen vaknar jag med ett ryck, kastar mig in i duschen, klär på mig i all hast och borstar tanden under tiden jag tar på mig skorna och är halvvägs ut genom ytterdörren…..puh…

Annons

Då undrar man varför?! Frukosten är dagens viktigaste mål. Det är denna stunden man ska njuta, ladda batterierna och låta kropp och själ få vakna upp och förberedas inför dagen.

När jag väl kommit till redaktionen i Helsingborg så köper jag mig en ”redig äggamad” och dricker en stor kopp kaffe till tillsammans med mina kollegor innan dagen sätter igång. Det blir både jobbsnack och knasiga och roliga diskussioner vid frukostbordet.

I nummer 26 som kommer ut i veckan bjuder vi på härliga och nyttiga frukostrecept! Allt för att din vardagsmorgon ska bli lite smidigare! Recepten passar även perfekt för sommarens eventuella övernattningsgäster!

Dinkelgröt med aprikos- och vanilkompott.

Dinkelgröt med aprikos- och vanilkompott.

Bakom kulisserna i provköket. Anette plåtar min gröna smoothie.

Bakom kulisserna i provköket. Anette plåtar min gröna smoothie.

Minipastej med bakade ägg och kallrökt lax!

Minipastej med bakade ägg och kallrökt lax!

Kalljästa bullar på väg in i ugnen!

Kalljästa bullar på väg in i ugnen!

En liten paus bakom kulisserna..

En liten paus bakom kulisserna..

 

Laktos- och mjölkfria vaniljpannkakor.

Laktos- och mjölkfria vaniljpannkakor.

Tyvärr gick det inte lika bra förra veckan när Anette och Jan-Erik plåtade ett annat pannkaksrecept utomhus vid en brygga. De lastade ur kamerautrustningen och maten som skulle plåtas. Stod sen och pratade igenom jobbet. När de står på bryggan kommer en hund glatt viftandes på svansen och slickar sig runt munnen. Anette och Jan-Erik anar oråd och springer upp mot maten…med hunden i hasorna! Ännu gladare och viftar ännu mer på svansen. Vi avlastningsplatsen möts de av tomma tallrikar…hundrackaren hade slukat alla pannkakor som skulle plåtas!

Hur problemet löstes mitt ute i naturen, vid en brygga nära en å…berättar jag en annan gång, men lyckligtvis så klarade hunden sig utmärkt utan några större men!

Sandras matblogg

 

 

   Läs mer om
Kommentera


Annons

 


Laddar