Annons
Annons


Laxpasta med citron och chili

Denna enkla pastan med lax, chili och citron svänger du ihop på 15 minuter!


Snabblagad pasta med citron, chili och lax!

Snabblagad pasta med citron, chili och lax!

Laxpasta med smak av chili och citron

Denna pastan med citron, chili och lax är snabblagad, enkel och god! Perfekt till både vardag och fest.

•4 pers •15 min

250 g färsk pasta, mer om hungriga tonåringar i huset
smör eller olja till stekning
1 rödlök
½ röd chili
Ca 200 g färsk grönkål
200 g varmrökt lax
1 citron, cest av hela, saft av halva
salt och peppar

  1. Ansa och grovhacka grönkålen. Skala och strimla rödlöken. Hacka chilin. Behåll gärna fröna.
    Låt smöret smälta och bli något brynt. Lägg ner lök och chili i pannan och låt det fräsa på medelvärme tills mjukt och fått färg.
    3. Tillsätt grönkålen och låt det fortsätta fräsa tills kålen blir mjuk och sjunker ihop något i pannan, tillsätt cest och saft av citron och smaka av med salt och peppar. Sätt nu även igång pastavattnet och koka den färska pastan.
    4. När pastan kokar(ca 2-3 minuter), så bryt ner laxen i grönkålsfräset, rör runt och dra av stekpannan från värmen, häll av pastavattnet och servera pastan direkt med lax- och grönkålsfräset! Servera gärna med mer citroncest och olivolja.

Tips! Byt ut grönkålen mot spenat om du föredrar det.

Annons

Puss//Sandra

 

 

   Läs mer om
Kommentera


Annons


Laxpasta med citron och chili

Denna enkla pastan med lax, chili och citron svänger du ihop på 15 minuter!


Snabblagad pasta med citron, chili och lax!

Snabblagad pasta med citron, chili och lax!

Laxpasta med smak av chili och citron

Denna pastan med citron, chili och lax är snabblagad, enkel och god! Perfekt till både vardag och fest.

•4 pers •15 min

250 g färsk pasta, mer om hungriga tonåringar i huset
smör eller olja till stekning
1 rödlök
½ röd chili
Ca 200 g färsk grönkål
200 g varmrökt lax
1 citron, cest av hela, saft av halva
salt och peppar

  1. Ansa och grovhacka grönkålen. Skala och strimla rödlöken. Hacka chilin. Behåll gärna fröna.
    Låt smöret smälta och bli något brynt. Lägg ner lök och chili i pannan och låt det fräsa på medelvärme tills mjukt och fått färg.
    3. Tillsätt grönkålen och låt det fortsätta fräsa tills kålen blir mjuk och sjunker ihop något i pannan, tillsätt cest och saft av citron och smaka av med salt och peppar. Sätt nu även igång pastavattnet och koka den färska pastan.
    4. När pastan kokar(ca 2-3 minuter), så bryt ner laxen i grönkålsfräset, rör runt och dra av stekpannan från värmen, häll av pastavattnet och servera pastan direkt med lax- och grönkålsfräset! Servera gärna med mer citroncest och olivolja.

Tips! Byt ut grönkålen mot spenat om du föredrar det.

Annons

Puss//Sandra

 

 

   Läs mer om


Annons

Laddar