Annons
Annons


Saftig paj med persikor – recept

Odla persikor i Sverige? Klart det går! För ett tag sedan fick jag härliga och fina persikor från min svärmor som hon odlar på kolonin. Utöver ljuvliga bakverk, så finns det mycket man göra med persikor!


Ekologiska och närodlade persikor! Från min svärmors koloni i norra Helsingborg.

Persikorna som jag fick av svärmor har hamnat både på grillen i ett paket med lite smör och vaniljpulver som vi sen åt tillsammans med vaniljglass. De har varit en del i en vegetarisk middag med kål, även en snabb kompott, kokt på bara persikor och lite socker som vi åt till en mjuk getost.
Och givetvis får det bli en kaka med!
Receptet nedan gjorde jag till påsk, men den är så god så jag tycker den kan bakas året runt!

Annons

Min godaste kaka med persikor – recept!

Receptet är baserad på inlagda persikor, men det går lika bra med färska!
Tvätta och kärna ur frukten och dela i mindre bitar. Du behöver 500 g även av de färska. Beroende på storleken, men gissar på 5-7 st persikor.
Men vill du ha de solgula topparna, så köp inlagda.
Fördelen med färska är att det blir lite mindre socker, men kakan blir lika god ändå. Prova!

PUSS//Sandra

   Läs mer om
Kommentera


Annons

 


Laddar