Annons
Annons


Seg mandel- och pepparkakskaka!

Denna härligt sega och knäckiga kaka med smak av mandel och pepparkaka är ett måste till jul! Enkel, snabbakad och riktigt smarrig!


seg-mandel-och-pepparkakskaka

Här kommer ett finfint recept där pepparkakan har huvudrollen. Perfekt till julbaket!

Seg mandel- och pepparkakskaka

Förutom tid i ugn och kyl, går den väldigt snabbt att svänga ihop och räcker till många!

Annons

100 g sötmandel, ca 1,5 dl
25 st pepparkakor
2,5 dl strösocker
200 g smör
2 ägg

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Mixa mandel och pepparkaka ganska fint i en matberedare. Lägg i en bunke med sockret.
  2. Smält smöret och blanda ner. Rör till sist ner äggen och häll smeten i en bakpappersklädd form, ca 15 x 20 cm.
  3. Baka i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Kakan kommer att bubbla mycket i ugnen, men det ska den göra!

TIPS!

  • Denna kakan mår bäst av att stå till sig 1-2 dagar i kylen. Servera i små munsbitar till kaffet eller i större bit med en klick grädde!
  • Om du ej har en matberedare funkar dubbla påsar + brödkavel ypperligt för pepparkakan och en vass kniv och snabb hand för mandeln.
  • Vill du göra kakan glutenfri – byt ut pepparkakorna mot glutenfria pepparkakor.
   Läs mer om
Kommentera


Annons


Seg mandel- och pepparkakskaka!

Denna härligt sega och knäckiga kaka med smak av mandel och pepparkaka är ett måste till jul! Enkel, snabbakad och riktigt smarrig!


seg-mandel-och-pepparkakskaka

Här kommer ett finfint recept där pepparkakan har huvudrollen. Perfekt till julbaket!

Seg mandel- och pepparkakskaka

Förutom tid i ugn och kyl, går den väldigt snabbt att svänga ihop och räcker till många!

Annons

100 g sötmandel, ca 1,5 dl
25 st pepparkakor
2,5 dl strösocker
200 g smör
2 ägg

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Mixa mandel och pepparkaka ganska fint i en matberedare. Lägg i en bunke med sockret.
  2. Smält smöret och blanda ner. Rör till sist ner äggen och häll smeten i en bakpappersklädd form, ca 15 x 20 cm.
  3. Baka i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Kakan kommer att bubbla mycket i ugnen, men det ska den göra!

TIPS!

  • Denna kakan mår bäst av att stå till sig 1-2 dagar i kylen. Servera i små munsbitar till kaffet eller i större bit med en klick grädde!
  • Om du ej har en matberedare funkar dubbla påsar + brödkavel ypperligt för pepparkakan och en vass kniv och snabb hand för mandeln.
  • Vill du göra kakan glutenfri – byt ut pepparkakorna mot glutenfria pepparkakor.
   Läs mer om


Annons

Laddar