Annons
Annons


Snabb fredagsmat

Hur känns det nu när fredagen äntligen är här? De flesta är trötta, men vill ändå njuta och ha lite fredagsmys. Oavsett om ledighet eller jobb på lördagen. Här kommer några enkla tips på snabb och god mat till fredagsmyset!


Fredagar är jag oftast trött. Veckans jobb och pendling ner till Malmö från Helsingborg tar ut sin rätt.
Men de flesta helger är jag ledig, så om jag vill kan jag ”go all in” på fredagar. Min sambo Daniel och jag har sagt att vi ska ta det lugnt och laga mat tillsammans, ta ett glas vin, njuta och sitta och prata.
Oftast är det jag som lagar maten. Själv. Daniel tar hundarna under tiden. Om jag jobbat hemma är de redan rastade, men om jag kommer från kontoret är klockan 18.30 och man vill att middagen ska gå snabbt, så då är den uppdelningen bäst.
Och det är ok. Då kan vi sitta ner i lugn och ro och njuta.

Annons

Denna enkla macka svänger du ihop på 10 minuter! Till 2 personer behöver du 2 korvar av valfri sort, 2 små hanökakor, ½ dl creme fraiche, 2 msk pesto och en ½ rödlök.
Snitta och stek korven, grilla eller värm brödet i en torr stekpanna/varm ugn, skiva löken tunt och rör ihop peston med creme fraiche. Servera direkt! En lyxigare variant på korv i bröd.

Snabblagad pasta med ädelost och valnötter – recept

Tips!

  • Byt ut basilikapeston mot en pesto på soltorkad tomat.
  • Funkar lika bra med korv gjord på fläsk, ox, fågel eller varför inte vegetarisk?
  • Ännu lyxigare? Byt ut peston mot 100 g handskalade räkor, vänd även ner 1 msk hackad dill, salt och peppari creme fraichen. Voila! Så har du en hemgjord räksallad till din lyxgrillare i bröd.
  • Mer sugen på fisk? Utöka mängden creme fraiche till 1-1 ½ dl, finhacka löken och vänd ner tillsammans med peston och 150-175 varmrökt lax i creme fraichen. Blir en härligt matig macka! Denna fyllning funkar även till en bakpotatis.

Mauds snabblagade wok – recept

PUSS//Sandra

   Läs mer om
Kommentera


Annons

 


Laddar