Annons
Annons


Snäll och söt som socker…


…är jag kanske inte på en måndagmorgon. Jag är smått förvirrad och gör konstiga saker. Med ett något ansträngt humör..

IMG_6384[1]

Jag och vår konditor Irene var på en sockerprovning härförleden. Låter kanske knasigt med en sockerprovning, men det är stor skillnad på socker och socker!

Annons

Ser annorlunda ut, har olika konsistenser och det skiljer sig mycket i smaken. När du kokar din kolasås nästa gång så prova att byta ut strösockert mot tex ljust muscovadoråsocker. Det har en

fyllig karamell- och smörkolasmak. Eller varför inte mörkt muscovadoråsocker i en chokladkaka smaksatt med lakrits? Mörkt muscovadoråsocker är lite salt och smakar lakrits och förhöjer smaken på tex en chokladkaka.

En nypa strösocker när du steker löken till tomatsåsen ger underbar fyllighet åt såsen. Eller prova att rulla kycklingen lätt i lite farinsocker innan de steks!

Nu ska vi inte äta så mycket socker tänker ni. Nej, det ska vi inte! Men det är bättre att använda lite och av bra kvalitè i mat och bakning än att trycka i sig 1 kg lösgodis på lördagkvällen.

Vi blev även bjudna på fantastiska små petit fours av Lina Olsén som var finalist i årets konditor. Petit fours är små bakverk som funnits sen 1800-talet och spås bli nästa baktrend. Linas petitfourrecept kommer snart upp här på bloggen!

Sockerprovning

Sockerprovning; farinsocker, ljust-och mörkt muscovadosocker, rörsocker med mera.

Lina Olsén kokar kolasås.

Lina Olsén kokar kolasås.

Kolasås på olika sorters socker.

Kolasås på olika sorters socker.

Petit fours

Petit fours

Petit fours

Petit fours

Vi var många som var sötsugna..

Vi var många som var sötsugna..

 

nySandra

 

 

 

 

 

 

 

 

   Läs mer om
Kommentera


Annons

 


Laddar