Annons
Annons


Tips för bästa julskinkan!

Här kommer några enkla och konkreta tips som kommer att hjälpa dig med att få till den saftigaste julskinkan någonsin!


Grönkålspesto – gott till julskinkan!

  1. Köp en skinka av god kvalité. Om möjligt, köp gärna närproducerat. Goda råvaror där, i detta fall, djuren har mått bra. Spelar stor roll på både smak och kvalité. Hellre kvalité än kvantitet.
  2. Om du ska koka din egen julskinka använd gärna en termometer. Lättare att hålla koll på koktiden än att beräkna koktid per kilo. Tillaga gärna några grader under än ”vad som är sagt”. Sikta på 63-65°. Eftervärmen gör att skinkan fortsätter att tillagas de sista graderna upp till 70°. Istället för att koka till 70° då gör eftervärmen att skinkan stiger en bit över 70° och skinkan blir torr.
  3. Försök hitta en så jämn form som möjligt på skinkan. Då blir tillagningen jämnare och risken för en torr julskinka minimeras.
  4. Dags att briljera med att griljera? Skär inte av all svål. Kör på klassiska smaker eller varför inte vända ner lite riven lagrad ost, finhackad grönkål eller varför inte lite torkad chili? Och strunta i det där med att smeta på i olika lager, blanda ihop alla ingredienser och smeta sen på det på skinkan.

Pizza på julskinka – film!

Annons

Välj svenskt kött och satsa på kvalité istället för kvantitet.

Gör en fin pinne till julskinkan – film

PUSS//Sandra

   Läs mer om
Kommentera


Annons

 


Laddar