Annons
Annons


Tomat och mozzarellagratäng

Vardagsmat ska gå snabbt! Och vara gott! Nedan ser du vad jag lagade hemma i mitt kök igår. Det blev fantastiskt smarrigt!


Som du vet är det jag som lagar maten i min lilla familj. Nisse, min hund, sitter med stora ögon vid mina fötter och min bättre hälft gör, ja. Något annat.
Igår var en sådan kväll där jag inte hade planerat någon mat och kylskåpet ekade lite tomt. Men skam den som ger sig. Söker man, finner man.

Annons

Vi köpte burrata på semestern i Italien och det fanns en kvar i kylen. Ganska stor på ca 400 g.
5-6 medelstora tomater hittades i en skål bredvid kaffemaskinen och så köpte jag salta mandlar på en matmarknad för några dagar sedan. En halv rödlök låg i en plastpåse sen kvällen innan. Likaså några blad spenat.

Burratan skivades i ganska tjocka skivor, tomaterna halverades, löken skivades. Ner med allt i en osmord form (glömde smörja helt enkelt, och det behövdes inte iheller). Klickade ut lite honung (köpt från min kollegas pappas lilla biodling), strösslade över en torkad kryddmix av chili och vitlök, ca ½ tsk. Sen tjoff in i mitten av en varm ugn på 250° och grilleffekt tills gyllene.
Vid servering (se bild) frästes spenaten på med salt och svartpeppar i lite olja, tar max 1 minut att fräsa spenat. Om ens det. Sen strösslade jag över hackad saltrostad mandel, ca ½ dl hackad.
Det blev fantastiskt gott!
Det enda negativa var att burrattan vätskade sig ganska mycket, och det har jag inte varit med om innan. Kan bero på att den var några dagar över sitt ”bäst före datum”, men jag gillar inte att slänga mat och vi mår ju bra idag! 😉

Puss//Sandra

   Läs mer om
Kommentera


Annons

 


Laddar