Annons
Annons


Tomatsallad med örter, fetaost och blåbär

Blåbären har börjat skymtas i skogen! Denna enkla tomatsallad med fetaost, blåbär och kryddigt bladgrönt smakar fint till både fisk, fågel och kött! Eller bara som den är med en bit surdegsbröd! Både "vanliga" blåbär och de "amerikanska" funkar till salladen.


Tomatsallad med örter, fetaost och blåbär

Enklare blir det inte! Tomatsallad med söta färska blåbär, salt fetoast och kryddigt bladgrönt är gott till det mesta!

Enklare blir det inte! Tomatsallad med söta färska blåbär, salt fetoast och kryddigt bladgrönt är gott till det mesta!

Smaker som är riktigt fina ihop och ingen dressing behövs!

4 pers 15 minuter

1 påse rucola/bladgrönt, ca 100 g
500 g tomater, blandade färger och storlekar
200 g blåbär
100 g fetaost
Tips!
Om du vill ha dressing så räcker det med att ringla över lite olivolja, pressad citronsaft och mald svartpeppar.

Annons

Gör så här!

Lägg upp sköljd sallad i skål, halvera tomaterna och lägg ovanpå. Dela några blåbär, behåll några hela och lägg på. Avsluta med att smula fetaosten över.

Recept och bild: Sandra Palmqvist

   Läs mer om
Kommentera


Annons

 


Laddar