Annons
Annons


Trendiga drycker!

Buljong, kokosvatten eller kombucha är alla trendiga drycker! Men hur bra är det att dricka det?


Som allting annat här i världen, och speciellt inom mat och dryck, exploderar det av nya produkter!
I dryckesvärlden händer det en del. Det stoppas i extra vitaminer och probiotika i redan existerande produkter och säljs som rena livselixir (fast inga bevis finns att det faktiskt gör magen gladare…)
Sen poppar det upp juicebarer med färskpressat till salu. Buljongbarer med hemkokta buljonger som ska ersätta din latte. Och trendiga kaffehak som serverar kaffe med smör.
Om du så hakar på dryckestrenderna hemma eller på lokal, så ta det med en nypa salt. Allt har inte vetenskapliga studier bakom sig över deras effekt och påverkan på hälsan. Om det ens har någon effekt. Och drick med måtta.

Annons

Matcha – grönt thepulver från hela plantan och inte bara bladen. Funkar både som dryck som en smaksättare i bakverk och glass.
Golden milk – varm mjölk med färskriven gurkmeja. Prova att mixa med t.ex mandelmjölk och några dadlar. Gurkmeja sägs vara antiinflammatoriskt. Annars bara drick den för att det är lite sött och värmande.
Kokosvatten – vattnet som separeras från kokosmjölken sägs vara den bästa återställaren när det kommer till vätskebalansen. Dock finns inga konkreta bevis.
Kombucha – kan man säga är ett the på en fermenterad (d.v.s jäst) svamp. Sägs ha många fina effekter på hälsa och mage. Omdömet på smaken är som baken. Delad.
Aloe vera – som dryck ska det vara super för matsmältningen. Även den gelèliknande konsistensen på växtens innehåll, ska även vara läkande på små bränn- eller skrubbsår. Finns både som diverse krämer och drycker.

Jag gillar vatten. Vanligt vatten. Möjligtvis med lite bubblor och färsk citron eller gurka. Och givetvis vin! Öl, kaffe med mjölk och en och annan kopp chai med skummad mjölk och honung.
Prova gärna de nya dryckerna, men var kräsen, gå inte på alla ”hälsoeffekter” som det sägs ha. Och LÄS innehållsförteckningen!! Kokosvatten i all ära, men vissa märken kan vara ganska söta.

PUSS//Sandra

Trendiga drycker!

   Läs mer om
Kommentera


Annons

 


Laddar