Annons
Annons


Älska eller hata ost!

Känner du någon som får ångest av ost? Nu menar jag inte över att man åt för mycket av ostbrickan, utan riktigt rädd, nästan som en fobi?


Ljuvlig morotspaj med brieost

Jag älskar ost! Bokstavligen äääääääälskar ost. Nu pratar jag inte hushållsost. Just den osten har nästan jag en fobi för..

Skämt å sido så finns det faktiskt personer som är rädda för ost. Det kallas för turofobi.

Annons

Vad är turofobi då? Turofobi är när någon har en extrem rädsla eller ångest för ost. Ibland undrar jag om det är det min sambo lider av när han rynkar på näsan och gör konstiga kräkljud när jag tar fram en riktigt stinkande ost eller när han ska öppna och ta ut en ny ost ur dess förpackning och den har lite vätska på sig, som viss ost kan ha ibland.

Chili- och honungsmarinerad ost

Nu har han nog inte turofobi. Som tur är. Han äter både hushållsost och ost av den bättre sorten. Annars hade vi nog fått tänka över det här partnerskapet en extra gång.

PUSS//Sandra

sandrap

   Läs mer om
Kommentera


Annons

 


Laddar