Annons
Annons


Världen bästa smulpaj – recept

I helgen som gick var jag, sambo och hund på middag hos min faster uppåt landet. Min faster vet hur man bjuder på middag. Vi åt nämligen desserten först! Och den gick inte av för hackor. vet inte vart receptet kommer från första början, men nedan har du det och du måste prova!


Krispig äppelpaj

4-6 pers

2 dl vetemjöl
1 ½ dl strösocker
1 tsk bakpulver
100 g smör
fyllning
4-5 äpplen
½ dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 msk potatismjöl

  1. Blanda de torra ingredienserna i en skål.
  2. Smält smöret och låt det svalna lite. Häll sen över de torra ingredienserna och blanda väl. Ställ i kallt i kyl 1 timme.
  3. Skala, kärna ur och klyfta äpplena tunt. Blanda med socker, vaniljsocker och potatismjöl. Häll upp i en ugnsfast form ca 20 x 30 cm i storlek.
  4. ”Raspa/smula” över den kalla smuldegen över äpplena och baka i mitten av varm ugn på 200° i ca 25 minuter. Smulpajen ska bli fint gyllene i färgen.

Tips!
Vetemjölet kan bytas ut mot t.ex rismjöl. Eller prova att byta ut hälften av vetemjölet mot ett lite grövre mjöl.
Vaniljsocker kan bytas mot ½ tsk vaniljpulver.
Denna smulpaj är lika god att göra med päron eller t.ex blåbär.
Strösocker kan bytas mot t.ex sötströ för ett sockerfritt alternativ.

Annons

Vi drack kaffe och ett fantastiskt äppelvin till smulpajen!. och en klick vaniljgrädde till förstås!

Länk till det fantastiska äppelvinet!

Bilden är från min mobil.

PUSS//Sandra

   Läs mer om
Kommentera


Annons


Världen bästa smulpaj – recept

I helgen som gick var jag, sambo och hund på middag hos min faster uppåt landet. Min faster vet hur man bjuder på middag. Vi åt nämligen desserten först! Och den gick inte av för hackor. vet inte vart receptet kommer från första början, men nedan har du det och du måste prova!


Krispig äppelpaj

4-6 pers

2 dl vetemjöl
1 ½ dl strösocker
1 tsk bakpulver
100 g smör
fyllning
4-5 äpplen
½ dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 msk potatismjöl

  1. Blanda de torra ingredienserna i en skål.
  2. Smält smöret och låt det svalna lite. Häll sen över de torra ingredienserna och blanda väl. Ställ i kallt i kyl 1 timme.
  3. Skala, kärna ur och klyfta äpplena tunt. Blanda med socker, vaniljsocker och potatismjöl. Häll upp i en ugnsfast form ca 20 x 30 cm i storlek.
  4. ”Raspa/smula” över den kalla smuldegen över äpplena och baka i mitten av varm ugn på 200° i ca 25 minuter. Smulpajen ska bli fint gyllene i färgen.

Tips!
Vetemjölet kan bytas ut mot t.ex rismjöl. Eller prova att byta ut hälften av vetemjölet mot ett lite grövre mjöl.
Vaniljsocker kan bytas mot ½ tsk vaniljpulver.
Denna smulpaj är lika god att göra med päron eller t.ex blåbär.
Strösocker kan bytas mot t.ex sötströ för ett sockerfritt alternativ.

Annons

Vi drack kaffe och ett fantastiskt äppelvin till smulpajen!. och en klick vaniljgrädde till förstås!

Länk till det fantastiska äppelvinet!

Bilden är från min mobil.

PUSS//Sandra

   Läs mer om


Annons

Laddar