Annons
Annons


Veckans matiga agenda!

Helgen är slut och en ny härlig vecka väntar! Det är mycket planering och kontorsarbete denna veckan jämfört med förra som i princip bara var matlagning.


Måndag: Idag jobbar jag hemma. Vi fick vår nya familjemedlem Bosse för en vecka sedan och ännu kan vi ej lämna honom någon längre tid. Utöver rena texter och plocksidor som ska fixas idag, så ska även påskjobbet som jag och fotograf Kicki gjorde i torsdags färdigställas. Det blir alltid en del ändringar under matlagningens gång. Så recepten ska korrigeras och ändringar ska föras  in.

Annons

Tisdag: Imorgon väntar en heldag med planering. Hundvakten kommer så jag åker ner till Malmö. Säljgruppen ska sitta och planera en rätt lång bit framåt. Även om vi är en veckotidning så krävs det en god planering för att allting ska klaffa. Inte bara maten utan även reportage, handarbete och annat.

Onsdag: Är jag åter i Helsingborg. Då är det receptskrivning hela dagen lång. Har en del stora matfotograferingar framför mig, så det är bara att köra på. Inspirationen tryter ibland, men då får man ta en promenad i skogen, bläddra i tidningar. På min fritid läses det mycket mattidningar och kollas på en del matprogram och där snappas det upp en del. Att bara sitta framför en dator och komma på något roligt recept är både tråkigt och väldigt osexigt.

Torsdag: Åter en planeringsdag och hundvakt kommer. Jag jobbar nära med en av våra redigerare, Maria. Våra olika kompetenser går väl hand i hand när vi ska jobba framåt med våra olika matjobb. Maria med sin redigeringskunskap och teknik. Jag med min matkunskap och bildsinne. En välsvarvad kombo. Och så är hon förbannat rolig! Det gör allt mycket bättre då. Vi ska riktigt grotta ner oss i några kommande matjobb.

Fredag: Om allt faller sig väl, så blir det en ledig dag. Då kör jag ut till mina föräldrar. Pappa påbörjar sin cancerbehandling måndagen därpå. På vägen ut kommer jag nog att stanna till på stenugnsbageriet i Dalby. Deras kardemummabullar är himmelriket!

Kommande helg hoppas jag ska få till en fika eller två med några härliga energiknippen!
Helgen som gick var en riktig hemmahelg. Fick äntligen hem en ny tvättmaskin, så den har gått för fullt och Daniel som är tvättmästaren i denna familjen, har varit lyrisk. Jag har varit mer lyrisk över min första eltandborste. Lite som en tonåring blir över sin nya Iphone.

Vi åt även vår första semla. Underbart god! Vi köpte på Brödkultur 2.0 vid Sofiero utanför Helsingborg. Åk dit och köp om i Helsingborg. Jag rekommenderar den lilla. Alldeles lagom i storleken. Adressen är Sofierovägen 126, 252 84 Helsingborg. Ingen vanlig hemsida utan du hittar dom på Facebook.

Jag hoppas att din vecka blir fin och glöm inte att kika in här då och då.

PUSS//Sandra

   Läs mer om
Kommentera


Annons

 


Laddar